Wudang Kung Fu Bucuresti – WDP Romania
Wudang Kung Fu Bucuresti – WDP Romania

Cantonament Sabie Kung Fu la Wudang Deutschland, aprilie 2015

english-flag
For the English version click on flag

In luna aprilie a acestui an Wudang Kung Fu Bucuresti – WDP Romania a organizat o tabara de pregatire pentru studiul sistemului de lupta cu sabia din Wudang la Academia de arte martiale Wudang Deutschland, prima scoala a Maestrului Ismet Himmet, aflata acum sub conducerea profesorului Raphael Hug, specialist recunoscut, atat in stilurile cu arme cat si in cele cu mainile goale. Stagiul poarta denumirea „Sabie Kung Fu stilul Wudang”.

Cantonament – sabie kung fu, stilul Wudang

Scoala Wudang Deutschland este cunoscuta nu numai ca fiind cea mai importanta dintre scolile europene de Wudang Kung Fu din reteaua WDP (care este reprezentata in Romania de catre scoala noastra), dar si pentru cunostintele avansate de lupta cu armele, in special sabia kung fu predata exclusiv de catre conducatorul ei, Raphael Hug, pasionat al acestei arme, care inainte de a studia acest domeniu vast a practicat printre altele scrima si kendo.

Printre cele mai interesante zile au fost cele din perioada seminarului numit Wudang Deutschland Advanced Sword Workshop.

sabie-kung-fu-wudang-deutschland

In cadrul celor doua zile de desfasurare ale seminarului am studiat:

  • Exercitii avansate de manuire a sabiei bazate pe cele 13 pricipii ce definesc baza stilului de lupta cu sabia din Wudang
  • Deplasari, atacuri, blocaje si contra-atacuri cu echipament special de antrenament
  • Dan Jian – Sabia Elixir una dintre cele mai frumoase si complexe forme demonstrative de sabie. Aceasta forma, desi nu foarte lunga, exprima esenta sistemului de lupta cu sabia din Wudang trecand prin toate tehnicile de baza si multe dintre cele avansate.

Au participat peste 20 cursanti si instructori ai WDP dar si prieteni ai scolii noastre din Gemania si alte tari veniti in Berlin special pentru a participa la acest eveniment.

Restul zilelor petrecute la Wudang Deutschland au ajutat la perfectionarea si aprofundarea cunostintelor dobandite in cadrul workshopului. Programul a fost cel obisnuit pentru cei familiarizati cu sistemul de studiu si viata din academiile WDP. Intre 7-8 ore de antrenament si qigong zilnic, in rest odihna si timp petrecut alaturi de oameni uniti intr-o familie. Mult mai mult decat ceea ce se intampla in alte scoli in care am avut onoarea sa fiu prezent.

Multumim Wudang Deutschland si fratilor nostri! Ne vom revedea curand.

Pentru imagini accesati linkul Cantonament – sabie kung fu, stilul Wudang

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.