Wudang Kung Fu Bucuresti – WDP Romania
Wudang Kung Fu Bucuresti – WDP Romania

Seminar de Qinna impreuna cu ASC Chinese Shaolin Kung Fu si Close Combat Romania

3 Decembrie – Seminar de Qinna

Alaturi de colegii nostri din ASC Chinese Shaolin Kung Fu si Close Combat Romania am petrecut cateva ore exersand elemente de qinna.

qinna

Qinna (擒拿) este termenul chinezesc folosit pentru tehnicile de manipularea articulatiilor si prize. Acestea se regasesc in majoritatea stilurilor de arte martiale traditionale. In China, stilurile sudice pun accent mai mare pe qinna in timp ce pentru stilurile nordice ele nu reprezinta un punct central al pregatirii. Aceasta diferenta isi are explicatia in faptul ca stilurile sudice prefera o distanta de lupta mai mica si folosesc cu precadere tehnici de brate. Nordicii prefera o distanta mai mare si folosesc mai mult picioarele pentru lovituri inalte.

Tehnicile de qinna sunt utile mai ales lupta stradala. Manipularea articulatiilor mici este interzisa in competitii, iar utilizarea acestora ar fi oricum dificila in sistem competitional (exceptand competitiile specializate pe asa ceva). In schimb ele pot aduce beneficii importante in situatii de lupta reala, corp-la-corp, de la distanta mica.

Folosirea lor este posibila si in situatii in care adversarul dispune de o forta bruta superioara. Bineinteles, aceasta va trebui contracarata printr-o cunoastere desavarsita a tehnicii si prin viteza de executie.

Multumim domnilor Bogdan Todirita (4 duan wushu) si Dan Dumitru (3 duan) pentru acest antrenament.

Galeria de imagini luate pe parcursul antrenamentului:

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.